Παγκόσμια Ημέρα Αρχιτεκτονικής
Η αρχιτεκτονική είναι η τέχνη να δίνεις ξανά ζωή σε χώρους, να τους μετατρέπεις σε ζωντανά σημεία αναφοράς για τις τοπικές κοινωνίες και τους επισκέπτες.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αρχιτεκτονικής, αναδεικνύουμε τη μελέτη Αρχιτεκτονικής αποτύπωσης του συγκροτήματος ‘’Ξενία’’ Παλιουρίου, την οποία πραγματοποίησε το Τμήμα Αρχιτεκτονικών μελετών της Consortis,με χρήση εξειδικευμένων μεθόδων και νέων τεχνολογιών. Το ξενοδοχειακό συγκρότημα, αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της μοντέρνας αρχιτεκτονικής του εμβληματικού Αρχιτέκτονα Άρη Κωνσταντινίδη. Ένα συγκρότημα που κατασκευάστηκε τη δεκαετία του ’60 και μετά από χρόνια εγκατάλειψης μπαίνει σε τροχιά επανάχρησης.
Η αρχιτεκτονική για εμάς είναι μια διαδικασία που συνδέει το χθες με το σήμερα και το αύριο, υπηρετώντας πάντα τον άνθρωπο και τον τόπο.
Στην Consortis συνεχίζουμε να σχεδιάζουμε έργα που προάγουν τη βιωσιμότητα, την αισθητική και την εμπειρία του τόπου.
