Επιστροφή

Υπογραφή σύμβασης για τη μελέτη διαχείρισης της λίμνης Βιστωνίδας

Υπογράφηκε η σύμβαση για την εκπόνηση της μελέτης «Διαχειριστικό σχέδιο υδάτων λίμνης Βιστωνίδας και οριοθέτησης – καθορισμού αιγιαλού και παραλίας» από τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας–Θράκης, Γεώργιο Καμπά και τον Κοινό Εκπρόσωπο της αναδόχου Σύμπραξης Γεώργιο Τσακούμη, παρουσία του Γραμματέα της ΑΔΜΘ, Δημήτρη Γαλαμάτη.

 

Η λίμνη Βιστωνίδα, ένας υγροβιότοπος εθνικής σημασίας και πολύτιμος φυσικός πόρος για την περιοχή, αποτελεί κομμάτι της συλλογικής μας κληρονομιάς. Η παρούσα μελέτη είναι ένα ουσιαστικό βήμα για την προστασία της, καθώς και για την ενίσχυση της βιώσιμης ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών.

Το έργο επικεντρώνεται σε τέσσερις στρατηγικούς άξονες:

  • Αντιπλημμυρική προστασία
  • Περιβαλλοντικά ορθή διαχείριση απορροών
  • Θεσμική θωράκιση μέσω οριοθέτησης αιγιαλού και παραλίας
  • Ορθολογική αξιοποίηση παραλίμνιων εκτάσεων

Το έργο χρηματοδοτείται από Πρόγραμμα Περιφερειακής Ανάπτυξης 2021–2025  και υλοποιείται μέσα από στενή συνεργασία θεσμικών και επιστημονικών φορέων.

Ένα έργο με κοινωνική αξία

Η προστασία της λίμνης Βιστωνίδας δεν είναι απλώς μια τεχνική πρόκληση. Είναι επένδυση στο μέλλον της περιοχής, στην ποιότητα ζωής των κατοίκων, στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και στη διατήρηση ενός μοναδικού οικοσυστήματος για τις επόμενες γενιές.

Η Consortis, με Γενικό Διευθυντή τον Γεώργιο Τσακούμη, συμμετέχει σε ένα έργο που συνδυάζει επιστημονική τεχνογνωσία και κοινωνική υπευθυνότητα, θέτοντας τις βάσεις για έναν χώρο προστατευμένο, λειτουργικό και βιώσιμο.

VISTONIDA